
Ingrediënten:
- 380 g pompoen
- 80 g roomboter
- 120 g boter
- 200 g suiker
- 4 eieren
- 8 g vanillesuiker ( 1 zakje )
- 2 thee lepels kaneel
- 3 thee lepels honing
- 50 g walnoten
- 1, 1/2 thee lep bakpoeder
Hey hoi,
Een paar dagen geleden heb ik deze heerlijke pompoen cake gemaakt.
Als je de cake proeft denk je niet meteen aan pompoen maar erg lekker is hij wel.
Benodigdheden:
- Snijplank
- Scherp mes
- ( Dunschiller voor het schillen van de pompoen.)
- Pan
- Vork
- Weegschaal
- ( Magnetron voor smelten van boter.)
- ( Hittebestendige kom voor het smelten van boter. )
- Beslagkom
- Gaarder
- Thee lepel
- Bakpapier
- Bak vorm
- Oven
- Stamper ( zo'n stamp ding voor stamppot ;p)
Bereidingswijze :
- Stap 1: schil de pompoen en snij hem in stuken ( zie foto.) Doe de pompoen in een pan met water en zet het aan de kook. De pompoen stukjes moeten ongeveer 10 min koken.
- Stap 2: weeg de boters af en doe het in een hitte bestendige kom. Smelt de boter op 800 watt 1 min in de magnetron. Doe de gesmolten boter in een beslag kom.
- Stap 3: weeg de suiker af en doe deze bij het boter in. roer het goed door elkaar. Doe daarna de 4 eieren er door en roer het weergoed door elkaar.
- Stap4: weeg de bloem af en doe dit al roerend door het beslag heen. Roer alles goed door elkaar tot dat het een mooi glad beslag is.
- Stap 5: Kijk of de pompoen gaar is. Dit doe je door met een vork in een stukje pompoen te prikken. Als je er makkelijk in kunt prikken dan is je pompoen klaar. Giet de pompoen af en stamp de poen poen fijn. Laat daarna de pompoen afkoelen.
- Stap 6: Zet de oven aan op 160 graden.
- Stap 7: Doe de vanillesuiker, kaneel en honing bij het beslag in. Roer het weer goed door elkaar.
- Stap 8: Maak de walnoten wat kleiner naar eigen voorkeur. Zelf doe ik een hem door vieren. Doe daarna de walnoten ook door het beslag.
- Stap 9: Kijk of de pompoen genoeg afgekoeld is. De pompoen mag niet meer echt warm aan voelen. Doe ook de pompoen door het beslag. Spatel nog alles een keer goed door. Dan is je beslag klaar.
- Stap 10 maak je bak blik klaar om beslag in te doen. ( voor een goed tip kijk me blog tips voor bak vromen zie button hier naast.. ) Doe het beslag in de beslag in het bakblik en zet hem in de oven voor ongeveer een uur.
Als de tijd om is kun je met een saté prikker eventueel testen of hij gaar is. als er nog veel beslag aan de prikker blijft zitten is hij nog niet gaar.


Volgens meerdere vrienden en familie van mij is de cake erg lekker. Dus geniet er van! Laat gerust in een reactie weten wat je er zelf van vond als je hem hebt gemaakt.
Tot snel bij een nieuwe blog en leuk dat je er was!
Reactie plaatsen
Reacties